Stránky

štvrtok 28. júla 2016

Navigácia a kontrola auta.

Navigačné programy:

   Na dlhej trase kde presne poznáme bod A a bod B používame navigáciu Sygic nakoľko má výborne spracované offline mapy.
   V prípade, že data nerobia problém tak používame Waze ktorý pracuje v podstate rovnako ako Google maps akurát že má obrovskú výhodu v stále aktuálnej situácii na ceste vrátane upozornenia na radary a dopravné obmedzenia, ktoré automaticky prepočíta a nájde obchádzkovú trasu. Funguje naozaj spoľahlivo.
    Akonáhle sa priblížime k miestu kde plánujeme ostať používame Locus Pro pretože je to najkomplexnejšia navigácia akú poznám. Pracuje tak s turistickými ako aj cestnými mapami ktoré sú perfektne spracované a viem v nej jednoducho pridávať POI a následne ich exportovať alebo naopak importovať, pracuje aj s zábavnou hrou Geocaching ktorá nás občas privedie na veľmi zaujímavé miesta. V podstate je to interaktívna papierová mapa. Je tak komplexná, že je na samostatný príspevok aspoň zhruba popísať čo dokáže. Ak máte otázky a budem vedieť rád zodpoviem.

Miesto na prenocovanie: 
 
    Máme v nej okrem iného natiahnutú aj celosvetovú databázu cca.26.000 miest kde sa dá parkovať a za určitých podmienok prespať  vrátane stručného popisu miesta. Bohužiaľ po francúzsky. :-) parkovacie miesta sú rozdelené podľa piatich kategórii od free, za mierny poplatok až po kemping. Nebudem písať odkiaľ ju mám, ale kto má záujem tu je na stiahnutie v KMZ vrátane ikon podľa ktorých sa dá v Locuse filtrovať. Kto cestuje po svete tak vie aký je občas problém nájsť bezpečné miesto na prespanie.

miesta na prenocovanie

   Upozorňujem, že túto databázu Google maps neotvorí lebo je moc veľká ale Locus Pro si s ňou hravo poradí.
Mám ju aj pre iGO prípadne Garmin tak ak má niekto záujem napíšte v komentoch.

Palubný počítač:

   Náš macko nemá palubný počítač takže sme to vyriešili kúpou OBD vysielača ktorý cez bluetooth posiela informacie o stave auta zo všetkých čidiel ktoré auto má, priamo do aplikácie v telefóne.
Používam pro verziu apk Torque
   Spolupracuje s ďalšími apk ako Track recorder ktorá zaznamenáva video počas jazdy takže nahradí HD kameru a zároveň do záznamu pridáva aj údaje zo stavu auta.
   Ďalšou šikovnou nadstavbou je apk Dashboard pomocou ktorej možete vybrané informacie o stave vozidla zobrazovať v ktorejkoľvek vami vybranej apk. V mojom prípade je to v navigácii Locus a Waze. Navigáciu mám pustenú skoro stále a mať tam zároveň info o dojazde, nabijaní batérii alebo prejdených km v ten deň mi príde ako veľmi šikovné.









1 komentár:

  1. Docela dost jsme si začali užívat toho cestování od té doby co manžel do firemních aut pořídil navigacia. My jak jezdíme hodně po celém Slovensku, tak si ze služebky prostě někam zajedeme, tam si vezmeme hotel a užíváme si. Je to super. Dá se objevit plno zajímavých míst.

    OdpovedaťOdstrániť